De eerste stap op het web was begin 1998: de eerste gegevens stonden online. Ondanks dat deze site niet uitblonk qua layout waren toch veel mensen blij met de eerste tekeningen van NS. Dit waren alleen nog de schematische varianten met hoekige lijntjes en gifgroene perrons. In 2001 is het domein sporenplan.nl geclaimd en werd de website verder uitgebouwd.

Vanaf dat moment is het hard gegaan, de gegevens stroomde langzamerhand binnen van zowel mijzelf (eigen notities) als andere personen. Al geruime tijd geleden is het punt bereikt dat er meer gegevens klaar liggen dan dat er (teken)capaciteit aanwezig is om deze gegevens (digitaal) om te zetten. De site wordt ook maar door één persoon bijgehouden en het meeste tekenwerk (tenzij anders vermeld) wordt ook gedaan door ondergetekende. Van een simple site is het nu in de afgelopen jaren erg gegroeid. Van modelspoorders tot officiële (spoor)instanties: vele mensen kennen en gebruiken deze website.

Om een idee te geven wat het kost om alleen Nord Rhein Westfalen (Duitsland) van luchtfoto's en andere bronnen over te tekenen: 6 maanden intensieve avond arbeid waarbij elk vrij uurtje er in is gestoken. Onlangs zijn ook België, Luxemburg en Zwitserland geheel gecontroleerd, verbeterd en verder uitgebreid. Dit is nog maar een deel van alles wat nog geplubilceerd kan worden. Ook werk ik aan een geheel vernieuwde layout van de website.

Het uitbreiden van sporenplan.nl en het up-2-date houden ervan kost tijd en geld. Ik heb niet de behoefte om alles af te schermen met toegangswachtwoord of factuursysteem. Toch stelt Sporenplan.nl een vrijwillige bijdrage op prijs om het werk en vooral de kosten van het bijhouden, uitbereiden en de webhosting voort te kunnen zetten.

Dit kan middels het doneren van een vrijwillige bijdrage op rekening NL38 RABO 0178064017 t.n.v. S. Zeegers.
Daarnaast ben ik voor mijn zoon ook op zoek naar wat (oud) Märklin zodat hij met modelspoor kan beginnen. Mocht u nog wat (oude) Märklin hebben waar u niets mee doet, dan verneem ik dat heel erg graag!

Alvast bedankt voor uw gift!

Sven Zeegers
Webmaster Sporenplan.nl - Gleisplan.net